|
עוגת גבינה פירורים
אחד ממתכוני העוגות האהובים עלי הוא מתכון עוגת גבינה פירורים. מדובר במנת קינוח קלאסית וקלה להכנה המתאימה מאוד לאירוח בחגים, באירועים ובמפגשים משפחתיים.
במאמר הבא, נעניק לכם טיפים ומידע מקיף בכל הקשור למלאכת אפיית עוגת גבינה פירורים.
ערך תזונתי
אומנם עוגת גבינה פירורים הינה עתירה בקלוריות ובשומן, אולם מדובר בעוגה בעלת ערך תזונתי גבוה, זאת הודות למרכיבי החלב והגבינה המצויים בה, העשירים בחלבון ובסידן התורמים לבניית עצמות הגוף, רקמות הגוף, שרירי הגוף, בריאות השן ואפילו מסייעים לחיזור מנגנון הקרישה של הדם בגופינו. לפיכך, אם אתם מחפשים מתכון טעים העשיר גם מבחינה תזונתית - עוגת גבינה עם פירורים הוא המתכון המושלם.
סוגי עוגות פירורים
בשנים האחרונות, נוצר רפרטואר שלם של עוגות גבינה פירורים, כאשר באופן כללי ניתן לחלק את מתכוני עוגות גבינה פרורים לשני סוגים עיקריים והם:
- עוגת גבינה פירורים ללא אפיה – תחת קטגוריה זו נכללת כל עוגת גבינה קרה, אשר איננה מצריכה הליך של אפיה בכדי להיות אכילה. במרבית המקרים מדובר בעוגות המבוססות על מצרכים וחומרי גלם כגון: שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג, סוכר, גבינה לבנה וביסקוויטים. מדובר בעוגה קלה להכנה הדורשת ערבוב של כל חומרי הגלם וסידורם בתבנית בלבד, ללא אפיה.
- עוגת גבינת פירורים אפויה – תחת קטגוריה זו, נכללות עוגות גבינה פירורים המורכבות מבסיס בצקי ולכן מצריכות הליך של אפייה האורך זמן.
המתכון שלנו לעוגת גבינה פירורים אפויה
אם ברצונכם להכניס קצת צבע להפסקת הקפה היומית האפרורה, המתכון הבא יבטיח לכם הנאה צרופה מפרוסה נימוחה של עוגת גבינה פירורים אפויה.
מצרכים
- תבנית בקוטר של 26 סנטימטרים.
- להכנת בסיס העוגה ופירורי העוגה דרושים המצרכים הבאים: שלושה חלמוני ביצה, אחד וחצי כוסות של קמח תופח, מאה חמישים גרם של קוביות חמאה קרה, חבילת פתי בר ושליש כוס סוכר.
- להכנת מלית העוגה דרושים המצרכים הבאים: 250 גרם של גבינת שמנת עם 30% אחוזי שומן ("גבינת נפוליאון"), שני מיכלי שמנת מתוקה, חמש מאות גרם של גבינה לבנה 9% או 5% אחוזי שומן, שלושת רבעי כוס סוכר וחצי חפיסה של אבקת אינסטנט פודינג וניל של אוסם.
אופן הכנת העוגה
- הכנת הבצק לבסיס העוגה ולפירורי העוגה –
- בכדי ליצור את בצק העוגה תחילה יש לחמם את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס. במקביל יש לערבב את הקמח התופח, החמאה, הפתי בר והסוכר בתוך מעבד מזון בעל להב ממתכת. אחר כך, יש להוסיף את החלמונים לתערובת עד אשר מתקבלת תערובת פירורית.
- אחר כך, יש להדק כשני שליש מהפירורים אל לתוך תבנית עגולה בקוטר של 26 סנטימטרים, המרופדת בנייר אפייה. את הפירורים הנותרים, יש להדק על גבי דפנות התבנית לעובי של חצי סנטימטר ולאפות למשך עשרים דקות עד לקבלת בצק בצבע זהוב. מוציאים מן התנור, מצננים ומפוררים חלק קטן מן הבצק האפוי לפירורים.
- הכנת מלית הגבינה –
- תחילה, יש להקציף את הסוכר, השמנת המתוקה והפודינג בתוך מיקסר עד אשר מתקבלת קצפת יציבה.
- לאחר שהקצפת מוכנה, יש לקפל לתוכה את הגבינות עד אשר מתקבל מרקם אחיד, יציב וקטיפתי.
- הרכבת העוגה –
- תחילה מניחים שקף עגול בגודל תבנית האפייה העגולה.
- אחר כך, יש לצקת את תערובת הגבינה על גבי התחתי האפויה, כך שתיווצר שכבה אחידה.
- כעת, יש לפזר את הפירורים על גבי הגבינה, לכסות עם נייר כסף ולהכניס לקירור למשך כל הלילה.
- לבסוף, יש לשחרר את עוגת גבינה פירורים מן התבנית, לקלף את השקף ולהכניס למקפיא למשך כחצי שעה לפני ההגשה. אחרי חצי שעה מוצאים את העוגה מן המקפיא, פורסים ומגישים. בתיאבון!
לסיכום, אם אתם רוצים להפתיע את בני המשפחה עם קינוח מנצח: עוגת גבינה פירורים היא המתכון המושלם.
|
|
|