עוגת גבינה

עוגת גבינה לוטוס

עוגיות לוטוס הפכו לפופולריות כמעט כמו עוגיות אוראו. מתוקות, טעימות וכיפיות לאכילה בכל שלב של היום. הן משתלבות עם כל משקה – קפה חם או קר, תה או שוקו, ואפילו די ממכרות. עם עליית הפופולריות של עוגיות לוטוס נראה שמוצאים עוד ועוד דרכים לצרוך אותן, ואחת מהן, איך שלא – היא בעוגת גבינה מפנקת. העוגה המדוברת מורכבת מתחתית של פירורי לוטוס, במרכזה קרם גבינה ועם ציפוי ממרח לוטוס שמוסיף לטעם הקרמלי שלה. היא מתאימה לאוהבי המתוק ובפרט לאוהבי טעם הקרמל. לא דרוש ידע מקדים במטבח או מיומנות מיוחדת.

 

מצרכים:

 

לתחתית:

  • חפיסת עוגיות לוטוס (250 גרם)
  • 70 גרם חמאה מומסת

 

לקרם גבינה:

  • 500 מ״ל שמנת מתוקה 38% (שני מיכלים)
  • 500 גרם גבינה לבנה 5% (שתי קופסאות)
  • 80 גרם אינסטנט פודינג וניל (חבילה אחת)
  • 50 גרם סוכר (1/4 כוס) 

 

לציפוי:

  • 200 גרם ממרח לוטוס (חצי קופסא)

 

אופן ההכנה:

  1. לתחתית: במעבד מזון עם להב סכין או באמצעות פטיש מפוררים את עוגיות הלוטוס לידי פירורים קטנים.
  2. ממיסים את החמאה במיקרוגל.
  3. בקערה גדולה מערבבים את החמאה המומסת יחד עם העוגיות עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. משטחים את הפירורים בתבנית בקוטר 24 ס"מ בצורה מהודקת ואחידה. מכניסים את התבנית למקפיא.
  5. לקרם: במיקסר או בעזרת מיקסר ידני מקציפים שמנת, סוכר ואינסטנט פודינג במשך כשתי דקות.
  6. מוסיפים את הגבינה וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם אחיד.
  7. מעבירים את הבלילה לתבנית, משטחים את החלק העליון באמצעות לקקן ומכניסים את העוגה למקרר עד להתייצבות במשך כשעה.
  8. לציפוי: ממיסים את הממרח במיקרוגל עד שהוא הופך לנוזלי במעט.
  9. שופכים את הציפוי על פני העוגה ומחליקים אותו בצורה אחידה.
  10. מגישים את העוגה עם סכין חדה.

 

בתאבון!

שתף תוכן זה עם חבריך!
  [!side]  
 

מתכוני עוגות גבינה

מגזין האתר