|
עוגת גבינה ושוקולד לבן
מצרכים לבצק: 50 גרם סוכר, 100 גרם חמאה (בטמפרטורת החדר), קמצוץ תמצית ווניל, ביצה, 150 גרם קמח רגיל (לא תופח), גרידת לימון (מחצי לימון).
מצרכים לתערובת הגבינות והשוקולד: 4 ביצים, 250 גרם שוקולד לבן, 450 גרם גבינה לבנה (מומלץ 9%), 80 מ"ל שמנת מתוקה שמנה, 2 טיפות תמצית וניל.
מצרכים לציפוי הגנאש: 200 גרם שוקולד לבן ו-100 גרם של שמנת מתוקה (42%).
אופן הכנת הבצק הפריך
- לחמם תנור לחום בינוני של כ-160 מעלות צלזיוס.
- לערבל היטב את המצרכים לבסיס העוגה: להתחיל עם החמאה והסוכר, להוסיף לאחר מכן את הביצה, גרידת הלימון ותמצית הווניל. להוסיף את הקמח ולערבב היטב עד לקבלת בצק.
- לרדד היטב את הבצק ולהכניס לתבנית אפייה למשך כ-15 דקות. להוציא ולצנן.
אופן הכנת תערובת הגבינות והשוקולד
- להרתיח את השמנת המתוקה ולערבב לתוכה שוקולד לבן. לערבב עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
- לצנן את התערובת ולערבל היטב. להוסיף את הגבינה, תמצית הווניל והביצים ולערבל עד שמתקבל קרם אחיד.
- ליצוק את התערובת מעל הבצק האפוי (לאחר שציננתם אותו) ולהכניס לחום לאפייה של כ-40 דקות.
- להוציא מהתנור, לצנן לכשעה בטמפרטורת החדר ולהכניס למקרר לשעתיים נוספות.
הכנת הגנאש
- להרתיח את השמנת המתוקה ולשפוך מעליה שוקולד לבן. לערבב עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
- לצנן ולשפוך מעל העוגה (אחרי שהתקררה) בצורה אחידה ושווה.
|
|
|