עוגת גבינה

עוגת גבינה באסקית

אומנם עוגה באסקית היא עוגה שבעיקרה מורכבת מגבינה, אך היא מהפחות מוכרות שבז'אנר עוגות הגבינה. זו עוגה שמקורה בחבל הבאסקים שבצפון ספרד, והיא שונה לחלוטין מכל מה שאתם מכירים. היא נאפית בחום גבוה (בין 200 ל-250 מעלות) עד שהשכבה העליונה שלה נחרכת ונהפכת לשחומה, כך שהיא מזכירה טעם של קרמל. המראה שלה עשוי להיות מאיים, אבל זו עוגה טעימה שקל מאוד להכין – עם מספר מרכיבים בלבד והוראות הכנה פשוטות להפליא. אז בין אם מחובבי עוגות הגבינה, או פשוט סקרנים לטעום עוגה שהשכבה העליונה שלה "שרופה", למה אתם מחכים? היכנסו למטבח, הפשילו שרוולים – וקדימה לעבודה.

 

מצרכים:

  • קילו גבינת שמנת 30% (פילדלפיה או גד)
  • 6 ביצים
  • 300 גרם סוכר לבן (כוס וחצי)
  • 250 מ״ל שמנת מתוקה 38% (מיכל אחד)
  • כפית תמצית וניל
  • 30 גרם קמח (3 כפות)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. מוציאים תבנית בקוטר 20-24 ס"מ ומניחים עליה נייר אפייה כך שהוא יכסה את כולה ואף יגלוש מהדפנות.
  3. בקערת מיקסר או בעזרת מיקסר ידני טורפים יחד גבינת שמנת, תמצית וניל וסוכר עד שהתערובת הופכת לאחידה (לוקח בערך 3-4 דקות).
  4. מוסיפים את הביצים בהדרגה.
  5. מוסיפים את הקמח עד שהבלילה אחידה לחלוטין וללא גושים, ולאחריו את השמנת המתוקה.
  6. יוצקים את הבלילה אל תוך התבנית ומכניסים את העוגה לתנור ל-30-40 דקות. השכבה העליונה של העוגה אמורה להיות שחומה, על סף שרופה.
  7. מוציאים את העוגה בזהירות מהתנור (היא עוד רוטטת במרכזה), מניחים אותה בחוץ עד שתצטנן ומעבירים אותה למקרר לפחות ל-4 שעות.
  8. מוציאים את העוגה מהמקרר לכמה דקות ומגישים אותה באמצעות סכין לא חדה.

 

בתאבון!


 


 

שתף תוכן זה עם חבריך!
  [!side]  
 

מתכוני עוגות גבינה

מגזין האתר