עוגת גבינה

עוגת ביסקוויטים

כמעט ואין אדם שלא גדל על עוגת גבינה ביסקוויטים – איכשהו היא הצליחה לחלחל אל בתי הילדות של כולנו. עוגה מתוקה להפליא אך בדיוק במידה המדויקת. עוגה שמזכירה תחושות של ילדות, של געגועים הביתה ושל נחמה גדולה. הביסקוויטים נמסים בפה, הגבינה רכה ומפנקת, והשוקולד שמעל העוגה – אין תחליף לעוגה כזו! כולם נהנים ממנה – מבוגרים וילדים כאחד, אין אחד שלא עומד בפניה.

עוגת ביסקוויטים היא עוגה המורכבת על בסיס שכבות של ביסקוויטים וביניהן שכבת גבינה שעיקרה שמנת מתוקה. היא פשוטה מאוד להכנה, ומושלמת להכנה עם ילדים – ההכנה משלבת כמות קטנה של מצרכים והוראות הכנה, עבודה עם הידיים והדובדבן שבקצפת – סיפוק מידי וגדול מהתוצר שבקצה. לא תספיקו למצמץ וכבר העוגה תחוסל במהרה.

 

מצרכים:

למלית גבינה:

  • 500 גרם גבינה לבנה 5% (שתי קופסאות)
  • 65 גרם סוכר (1/3 כוס)
  • 80 גרם אינסטנט פודינג וניל (חבילה אחת)
  • 500 מ״ל שמנת מתוקה 38% (שני מיכלים, אפשר גם פחות אחוזי שומן)

לביסקוויטים:

  • 250 גרם ביסקוויטים (חבילה אחת)
  • 240 מ״ל חלב (כוס אחת) או כוס קפה נמס אם מעדיפים טעם עדין של קפה בעוגה

לשכבת שוקולד:

  • 250 מ״ל שמנת מתוקה 38% (מיכל אחד)
  • 200 גרם שוקולד מריר (שתי חפיסות)

 

אופן ההכנה:

  1. למלית: מקציפים במיקסר או בקערה עם מיקסר ידני סוכר, אינסטנט פודינג ושמנת מתוקה עד לקבלת קרם יציב.
  2. מנמיכים את מהירות ההקצפה, מוסיפים גבינה לבנה ומקציפים עד לקבלת קרם אחיד.
  3. לביסקוויטים: מוציאים תבנית מרובעת בגודל 20*30. טובלים ביסקוויטים בכוס הקפה או החלב ומניחים אותם בצורה מסודרת בתחתית התבנית.
  4. מורחים שכבה אחידה של גבינה על פני שכבת הביסקוויטים.
  5. חוזרים חלילה על התהליך לקבלת מספר שכבות בתבנית, כך שהשכבה האחרונה בעוגה היא שכבת קרם גבינה.
  6. מכניסים את העוגה למקרר לארבע שעות עד להתייצבות מוחלטת של העוגה, או אם אתם קצרים בזמן לשעתיים במקפיא.
  7. לשכבת השוקולד: ממיסים במיקרו שמנת מתוקה ושוקולד.
  8. מחכים מעט עד להצטננות הקרם ויוצקים אותו על גבי העוגה באופן אחיד.
  9. מגישים בנדיבות.

 

 

בתאבון!

 

שתף תוכן זה עם חבריך!
  [!side]  
 

מתכוני עוגות גבינה

מגזין האתר